Summa sidvisningar

onsdag 30 maj 2012

Unfair? Orättvist?

Jag ,kan inte omorientera mig. Han behöver inte vara så elak den där sonen, men det är han. Så han ringde på mors dag, sent på kvällen som han brukar - en ensam och hopplös dag som alla andra. Jag frågade varför han ringde och om det var för det var mors dag, bara, eller om han brydde sig. Om det var för det förra, så kunde han låta bli. Då blev han sur, som vanligt och la på.

Jag har sagt att jag behöver sportiga skor, eller skor som man kan gå i, åtminstone.Sist jag fick nåt hade han och ungarna varit på Ullared. Sånt skit duger väl åt mig, liksom min för dyra skitlägenhet i slummen. Och promenera hunden. Själv har han villa och Rut och Rot, så han får det väl  personligt och fräscht om han vill. Ändå luktar de bonnland och vedspis,om dem när de kommer. Jag jag säger då det.Jag har använt kläderna, från den senaste och sista gången de var här, det är väl några somrar sen, .men jackan var så liten och trång och trivdes inte ihop med axlar och armlängd.

Före dess fick jag en sändning elastiska jeans och neonlinnen med konstig form, från Syrien. Han(syriern) gick ändå MED mig och valde kläder, vilket är mer än snorvalpen NÅGONSIN, skulle kunna finna intressant. Jag, jag, jag- generationen, kom till utan svårigheter. Jag var ändå den där skämtarens mor och jag lärde honom tydligen ingenting, där jag hade fullt upp med att reorientera mig mot att vara singel, med litet "farliga" grannar(i Kortedala).

Ja, jag är ju jättegammal, och äcklig dessutom. Jo, jag hade ju ett sexliv med den här syriern och det kändes väl inte så bra, att just bonnläppens mamma hade fått ett sådant, när alla andra fula kärringar i stan bara gick omkring, med en air av finhet över sig och steg in i sina mystiska och av förfining slitna trappuppgångar. Skillnad mot fula huset  i miljonerkronorsprojektet minsann.

Så, att han inte hör av sig med att försöka hjälpa till med hyran, är väl för att han "tycker det är lika bra att jag är bostadslös". Han tycker visst "det är lika bra" att jag hamnar på hem nu den sure strejten. Herregud, "hem", vilken stad har råd att sätta 60-åringar, på "sådana".

  Han var ju så upp över öronen förälskad i L när jag var bostadslös,, den senaste gången, så han hade väl ingen tanke på vad det innebär för någon, i praktien, att vara bostadslös. Släng till morsan en sovsäck och skynda hem igen, och ta hand om sig och sitt. Encora una bambina.
 När hopporna på Marklandsgatan kommer hem, innan en datorslös hunnit hitta ett nytt boende och dessutom verkar anmäla till Fk, det första de gör, att man inte bor där mer. Hämndgiriga för de inte blev topp-modeller, på Mallorca, kanske? Så fort de inte har nytta av en, som hyresbetalare, så kastar de en i rännstenen. Sjysta brudar.

Till Fk säger jag, att de inte sa begära tillbaka bostadstillägg för den tiden, för man måste ändå ha en plats om man är bostadslös och alla platser kostar.Jag minns inget heller från den förfärliga tiden, men Fk tvingar en att rota i den. Eller tror de, "kundmottagarna" att herr perfekt som letat upp nån statlig fordran, från lång-tillbaka-i-tiden, bara gör det för att norrlandskärringar, ska ha nåt att syssla med på sin angiveribyrå. Och att det inte har nån betydelse vad detta orsakar den enskilde som drabbas av besluten?De tror inte de jobbar där, för att staten ska ha koll på, att ingen tar sig upp ur fattigdomen, då?

Är det inte "godkänt" kontrakt, så ska tillägget dras och en större skitregel har väl ännu inte påhittats, bara för att gynna de etablerade värdarna, som säger "njet" för varje "fem fel" de hittar. Jag är så trött så trött. Jag kan inte förstå att Fk inte kan Låta Bli att dra de 800 per månad, så att jag i alla fall har en chans till en levnadsnivå, även om jag betalar hyran för detta orenoverade crapet, i guds alla evigheter. Jag orkar f-n inte sitta inne hela sommarhalvåret med (också), när jag nu kan njuta av "varma" årstiden,(vilket jag inte kan göra på vintern) (selbsverständig). "Gå ut", alltså. Inte heller vill jag äta bara "sillamos".
 Jag vill vara med och tala med sönernas barn, även utan bil eller fina kläder, äta en macka på stan, men sönerna själva ser till, att detta inte går. Eller så har de inget att fika för. I alla fall: De skapar barn som är isolerade i högfärd och egennytta.Min lilla dotterdotter M kom i alla fall med en bulle då, när jag bodde på det där hemska hisingenboendet, med utvecklingsnivå "zero" och som jag dessutom var rädd för. OCKSÅ, där var jag rädd, speciellt för folk som skulle knacka på och som vräkte ner hyreslappar, fast man inget var skyldig, och som jag alltid varit, överallt,(och för vilken gång i ordningen?) Men för första (och enda?) gången var jag inte rädd för "det sociala". Jag var ju redan "kollad" och sociala blev som "ett stöd". Tack Lundby Tack Centrum, (ljuvliga ljuvliga hjälpare) Tack Poseidon.
Det är ändå värt en del (och anses bättre (?))att vara "permanent socialfall", än sjukpensionär. men "njet", jag är på nå't löjligt sätt, stolt för att ha pension, med "intjänandepoäng" och pensionspoäng och "hela baletten". Men pensionssystemet måste kunna göras om så att man slipper bostadstillägget som ett särsilt bidrag, för att kunna bo på ett ("styrt" och dyrt), ställe. (För övrigt anser jag, också idag, :) att Kartago bör förstöras). Och idag längtar jag så oerhört, efter pappa!

Vad som har hänt med trettioåringen är väl att han kryper som en ål, för hustrun, så hon ska bli "en god mor" och tycka han är en "god make och far". Och med detta demoniserar han då sin EGEN mor och behandlar henne som skit, så att nya generationen ska framstå som överlägsen, vid jämförelsen.Detta handlar inte alls om kvinnohat bara generationshat och förakt, för de i den gamla generationen, som inte har några "befattningar". Han vill inte se fattigmamma, eller komma ihåg att han - innan världen och Reinfeldt, visade honom "modellen", kanske älskade och förstod "fattiglivet" och kände sympati under omstruktureringarna, (som väl inte framstår som så rena och oskyldiga, som den äldre generationens (mormor), (eftersom vi fan inte visste vad vi skulle omstrukturera oss till), och absolut inte så "ren och självklar" som den nya generationens. Omstrukturerandet av arbetspsyket, som kämpar emot, allt det orkar. Men de vill bara slippa jobba, så HERRANS mycet, fort och illa betalt - och leva ett lycligt liv, det ska du veta Reinfeldtskit.
OK Reinfeldt (och Persson dessförinnan): DET här  vanstyret, ni för och de värderingar som ska styra upp, så "folk inte går bara hemma och latar sig", DET ÄR INGET BRA SÄTT NI HAR (eller hade) att ta itu med arbetslösheten på..Om folk ändå inte får nåt jobb, (och om de blir gamla), så "får de skylla sig själva att de inte får/har nåt liv". Självklart, kan man inte leva utan pengar,från man är 28, men man trodde liksom att man med de pengar man fick, i stället för lön, och bra, välbetalt arbete, på en bra arbetsplats(och för att vara utom synhåll för fin-entré-fruarna), inte skulle behöva gå omkring som en levande trasdocka (som man gjort experiment på). Jag visste ändå, (ja, tänk, det gjorde vi), din skruttpolitiker, att man inte kan leva utan pengar, så jag förstår verkligen inte, vad jag och de 300 000 utförsäkrade och pensionerade, och X arbetslösa, med mig, ska med er politiker till . Minska "utanförskapet" kunde ni verkligen inte. Inte  för dagens "äldre", och mer än genomsnittligt sjuka, i alla fall Ökad trygghet? NIX! Valfrihet? Njet! Speciellt inte för "de äldre", som är lika unga i tänket som ni, om dock fysiskt och psykist något mer lätt uttröttade: Så då måste ni väl döda oss, i stället. Mercie!
Förresten har jag sett en liljekonvalje och det där "näsduksträdet"och allt blommar samtidigt och det är så vackert så vackert. Vackra, vackra, trösterika, trofaste, Paco och jag har sprungit i Änggårdsbergen (nåja, hasat oss fram, snarare) och talat med en ung tandläkarstuderande, om hur pass mycket "käfteländet" påverkade mitt tal. Hon "märkte" den, och jag som trodde den var fin! Hon sa den måste "justeras", men B fick den sitta perfekt, tyckte ju jag. Det är bara att den "tar sån plats". Och tar bort den naturliga känslan. (Som ju ändå var en enda ängslan, för att en tand skulle gå av):( Jag som beundrade B(käftis), men nu kommer en ÄNNU vassare generation. :) Nu vet jag inte. Hur låter jag och ser jag ut? Egentligen?Sjukvårdsslöddret på Sahlgrenska och indiern/pakistaniern, tyckte visst jag skulle ha hästtänder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar