Summa sidvisningar

fredag 13 april 2012

Göteborgsfilosofi.

Å ena sidan girighet, å den andra "det uteslutande". Det måste finnas utanförskap, annars går inte Göteborg runt. Jag vet inte vem som har lurat Reinfeldt, för han verkar inte vara en lättlurad kille.

Men titta på Göteborgsanställda. En stor del av dem är verksamma inom vård-och omsorgsjobb. (Samma i Stockholm, men i större skala).

I Göteborg kan man greppa mentaliteten och se hur den sprider sig. Den bygger på en stor fantasi. Den att sämre människor finns och att dessa är nedknarkade och behöver vård. :) Här är de som jobbar en väldigt mycket bättre grupp, än de som bara går och hoistar/inkasserar bidrag. De förra "gör rätt för sig", medan de andra bara gör fel. :).

Nåja, vad jag sett av varma och förnuftiga människor, så finns de ofta inom "felguppen". De är mer glada i att dricka och babbla fantasier än att rabbla inlärda läxor och göra dagsverken. De har längesedan gett upp att skaffa tillräckliga inkomster för att få något så diffust som status och prestige. Och de kanske tummar litet på sociala konventioner och tillåter sig att vara litet högljudda och skräniga, för att de tycker att andra är för tysta och timida.

De har defekter, som gör att de inte kan jobba, så alltså är de sjukpensionärer, och ska så vara.
Men inte för inte, så har de en stor samhällsnyttig funktion.De kan bo i de icke underhållna lägenheter som byggts i miljonprogrammen och  de kan utnyttjas av ockrarna och indrivarna som med påminnelser och räntor, gör livet till ett helvete för sjuka men uttrycksbehövande vuxna människor.

Det var så du fixade utanförskapet, Reinfeldt. Är ledsen att säga det, för du verkar ytterst vara en fin kille. Du måste höja pensionerna med ca 5000 per månad så att en pensionär tangerar inkomsten från en låginkomsttagare, annars kan han/hon inte leva. Men det vill du inte, så i praktiken håller du folk i evig utanförskap. Det måste vara skillnad på en kroniskt sjuk människa och en som snart ska vara tillbaka i arbete.

Upptäck det, eller gå - och lämna din post.

Vad du inte vet, eller cyniskt kalkylerat, är att vi alltid är skyldig pengar, för en lånebok eller för elen eller t o m hyran.Inte en flaska av din dyra sprit, eller någon knarkkartell har blivit miljonärer  på oss sjukpensionärer.Sjukvården är så undermålig att vi sällan besöker den och utnyttjar löntagarnas i densamma anställda tid, för dyra skattepengar.

 Borgenärerna, däremot,  som de så vackert heter, gör sig feta dagar.

De har inte så många anställda att de kan sköta ett miljonerkronorprogram, men deras vänner gör sig en hacka på, att plöja upp gräsmattor och "anlägga"  "gröna gårdar". Stora lervällingslänter, som ska vara lätta att gräva upp igen, när husets vattenledningar springer läck. .)För att hindra att folk löper amok eller kan ägna sig åt sol, och rekreation på innergårdarna och för att det ska bli billigt att underhålla skiten. För att ni ska kunna sätta hyror efter folks sociala sammansättning heter det i era vackra policies, för det allmännyttiga.
Bara därför måste det vara så anskrämligt fult.Hyran har höjts från 4500 till 4979 på tre år, för era kostnaders skull.Vi skulle nu gärna vilja att hyresgästföreningarna tar reda på hur den solidariska hyrespolitiken en gång för alla ska komma till nytta i förorten. Vem ska bo här och vem får bo på gatan?
Och att du din j-a politikerpalta har litet koll på att de höjer med motiveringen "kostnadsökning", men att vi sjukpensionärer betalar deras kostnader och inte har något kvar till våra egna.

I ert ojämlika samhälle och för den fina tesen från politikernas håll,  om stoppat utanförskap. Höj antingen hyrorna enbart åt de som klarar höjningarna, de med anställning och löneutveckling, eller räkna med att allt fler inte kan betala hyran längre.Och i senare fallet blir den allmännyttiga en ockrare och en borgenär och till denne är given all makt via räntelagen och stan. Stan vill inte "göra förluster" på oss. Inte staten heller. Det den skänker i form av skattepengar ska gå tillbaka till de skattebetalare som hänger med i kostnadsutvecklingen och som själva kan förfoga och ha inflytande över vad bidragen används till. Rutavdragen och rotavdragen.

Vi andra får gå i lera och sörja.
Slutligen hamnar vi på gatan.

Du och de som röstat på dig, vet allt om hur man får pengarna att räcka till dem själva. Tar dem från de fattigaste och ge dem till sig själva. Till barn och barnbarn ska vi ge, de som tydligen skiter i alla som varit  med och tagit hand om dem.

Speciellt kvinnorna som tydligen gjort en del i producerandet av fungerande arbetskraft, men som ingen längre vare sig lyssnar på eller frågar hur de mår, ska orka "ge och ge". Annars är de "tråkiga".

Mentaliteten hos de idag bortskämda sjuttio-talisterna är, att kvinnorna
 ska vara till för evigt som "fina mammor", annars alienerar man sig från dem, som främlingar. Man befinner sig alltid milsvid borta när mamman behöver en frisyr  eller en tand att tugga med. Och deltar i demoniseringslovsången.

Fy fan. Jag är inte född i själva Göteborg och undrar hur många av dem som bor här som är det. Födda här, menar jag.

Jag har blivit bemött som en mindre vetande först av göteborgaren sen av de stora invandrande grupper som söker sig hit för att det ändå är ett av de mer fungerande ställena i Europa att bo på, med nån sorts "social modell". De vill gärna ha det jag har, utan att behöva jobba för det.

Är det så att det är de sjuka som ska ha minst, även om det är en som stått ut och stått upp för i social-lalleriets modell, hela livet. Jag tror inte det.

 Jag tål inte att du ger sådan cynisk borgenär-anda sista ordet, Reinfeldt. Jag kan inte hjälpa att jag är både sjuk och smart nämligen och inte låter små f d bibliotekarier som går kvar och hoistar skattepengar, sätta sig på mig för mina njurar luktar kiss och tänderna faller ut.

 Jävla skitgubbe, var har du ditt miljöskydd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar