Summa sidvisningar

fredag 6 juli 2012

Olika kategorier kärringar

"Samhället". Är det nån som tror, att det nånsin kommer värnas om nåra kategorier människor, eller att det kommer finnas samhälls"service" som befattar sig det minsta med kvalitetskriterier, i fortsättningen?Trettiotre procents skatt från de arbetande och skatt också på pensioner men skola, vård och omsorg, "går" inte bra..

Skattepengar går "i stället", till unga som inte "får jobb. P g a starka anställningslagar, säger de unga själva. Snarare för att de kommer från ett uselt skolsystem och inte har några yrkeskunskaper, skulle jag vilja påstå.

Det som "unga" tycks efterfråga och det Borg (djävulen i svart) vill ska ske, är att facken blir svaga och de som har jobb ska få gå när de unga "vill in".

Att godtycklighet styr anställningar, alltså.Skulle det vara ett ideal? Som vi har det idag, kallas det att arbetsmarknaden är "strikt reglerad". Den som har anställning ska inte gå för att det vill in någon mer. Det betalas för den anställdes pensioner, av den anställdes lön.

Det är klart att ungdom med vill ha lön, men det ska inte vara på de äldres bekostnad. Man ska inte pensionera sig vid 45, eller sparkas från en arbetsplats, för att "unga" ska få jobb. En skitpolitik, och "bort det". Att det "fattas jobb" är väl snarare problemet och att det är lågkonjuktur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar